kosár

Kezdőlap Újdonságok Akciók Adataim Kapcsolat
banner
 

ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Web-áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben, vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A Web-áruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

• Üzemeltetői adatok ismertetése

• A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk

• Jótállási, garanciális információk, tudnivalók

• Az elállási jog ismertetése

• Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató

• Adatkezelési információk

Üzemeltetői adatok:

  • Cégnév: OSZI-KER Kft
  • Székhely: 2360. Gyál, Fazekas Mihály köz 1.
  • Adószám: 12324402-2-13
  • Cégjegyzék szám: 13-09-129258
  • Szerződés nyelve: Magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@osziker.hu

· Tel./Fax elérhetőség: +36 1-221-8115, +36 1-273-1478

Rendelési információk:

Web-áruházunkban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

Leendő vásárlóinkat kérjük, hogy első vásárlásuk előtt regisztrálják magukat. A regisztrációval vásárlóink tudomásul veszik az „Általános szerződési feltételekben” foglaltakat.

Ha vásárlónk elfelejti jelszavát, kérésére újra rendelkezésére bocsátjuk. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli felelősség. A hibás regisztrációs lapok elküldéséből keletkező károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ha bármilyen kérdése van, jelezze a info@osziker.hu címre.

Áraink:

A közölt árak az ÁFA összegét tartalmazzák. Az árak minden esetben a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra.

Megrendelés:

A Megrendelő a OSZI-KER Kft. felé leadja rendelését a Web-áruházban, telefonon vagy e-mailen.

A Web-áruházon keresztül történő rendelés esetén a vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ha szeretné a legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, akkor praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

Telefonos megrendelés esetén minden esetben tájékoztatjuk megrendelőinket a szállító cég nevéről, az elállási jogról, illetve arról, hogy a megrendelés leadásával szerződés köttetik az eladó és a megrendelő között.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8 és 16 óra között. (Ezen időponton kívül is van lehetőség a megrendelések Web-áruházon keresztül vagy e-mailen történő leadására. Amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.)

A OSZI-KER Kft. a megrendelést telefonon vagy külön erre irányuló kérés esetén, 24 órán belül írásban visszaigazolja a várható szállítási időpont és a fizetendő végösszeg megjelölésével. A Megrendelő tudomással bír arról, hogy a megrendelés késői leadása esetén Szállító nem tudja garantálni a szállítás határidőre való teljesítését.

Amennyiben Megrendelő a megrendeléséből nem teljesíthető tétel helyett helyettesítő terméket is elfogad, akkor azt jelezze a megrendelés leadásakor.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén a nem teljesítéshez kapcsolódó összeg visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A vevő ismeri és elfogadja az Interneten történő vásárlás kockázatait, amelyre tekintettel internetes vásárlás esetén a OSZI-KER Kft. -t különösen nem terheli felelősség

· az internetes hálózat bármilyen, a Web-áruház működését és a vevő vásárlását akadályozó működési hibája;

· az internetes megrendelés küldése vagy a rendelés visszaigazolásának fogadása során nem a szolgáltatótól származó bármely adat érkezése;

  • bármely vételi eszközben történő bármilyen meghibásodása;
  • a vásárlás folyamatában alkalmazott bármely szoftver nem megfelelő működése;

· a szolgáltató hálózatban fellépő bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei tekintetében.

Regisztrációval kapcsolatos tudnivalók:

· Fontos, hogy az adatlap kitöltésekor ügyeljen adatai megadásának pontosságára, mert a megadott adatok alapján kerül szállításra, illetve számlázásra a termék. A regisztrációt egyszer elegendő végrehajtania, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

· Kiemelten fontos az e-mail cím illetve a telefonszám pontos megadása is, hiszen ezek hiányában meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel, a megrendelés teljesítése!

· Az e-mailben történő visszaigazolás Megrendelőhöz történő megérkezését gátolhatja a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége is.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja:

A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt, szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Utánvétellel történő fizetés esetén:

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Előreutalással történő fizetés esetén:

A megrendelt terméket a csomag átvételekor már nem kell a futárnak kifizetni. Az ellenértéket (áru értéke+szállítási költség) a Megrendelő már előre átutalással kiegyenlítette. A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Átutalással fizető Megrendelőinkre vonatkozó fizetési feltételek:

Kizárólag szerződött partnereink vehetik igénybe!

Számláinkat a már korábban megállapodott fizetési feltételekkel kell teljesíteni a számlán feltüntetett határidőig. Abban az esetben, ha a Megrendelő késedelembe kerül, és a fizetési határidő lejártát követő 2. napon a késedelem még fenn áll, akkor telefonon kérjük a Megrendelőtől, hogy levélben, faxon vagy e-mail-ben jelezzék vissza fizetési szándékuk időpontját. Ha a Megrendelő előre tudja, hogy valamilyen oknál fogva nem tudja időre kifizetni a számla ellenértékét, akkor azt a Megrendelőnek előre jeleznie kell.

Ha nem érkezik válasz a Megrendelőtől, a fizetési határidő lejártát követő 8. nap után Ügyvédi fizetési felszólító levelet küldünk, és a Megrendelő csak készpénzért vásárolhat. Abban az esetben, ha a Megrendelő időközben pl. 6.-7. késedelmes napon rendezte kintlévőségét banki átutalással vagy pénztárbizonylatos befizetéssel, de az nem jelentkezett az átfutási idő miatt rendszerünkben, a cégvezetők döntenek a tiltás feloldásáról.

Amennyiben a késedelem a 16. nap és a 20. nap között sem rendeződik, akkor a 21. napon az ügyet átadjuk a velünk szerződésben álló hivatalos behajtó cégnek, vagy a jogi képviselőnek. Erről előzetesen írásban tájékoztatást küldünk!

Ha a Megrendelő késéssel teljesíti a fizetési kötelezettségét, kötelezi magát, hogy az áru ellenértékén felül megfizeti a Szállítónak a késedelmi kamatot a késés idejére, ami a mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese a késés idejére számolva.

A OSZI-KER Kft. a leszállított áru tulajdonjogát minden esetben fenntartja az áru ellenértékének maradéktalan megfizetéséig, illetőleg mindaddig, amíg a vevővel szemben bármilyen követelése áll fenn, ideértve a késedelmi kamatot és behajtási költségeket is. Előbbiek alapján a vevő nem jogosult a tulajdonjogi korlátozás alá eső termékeket megterhelni.

A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás, információk:

Web-áruházunk nem budapesti címre történő megrendeléseit a szerződött futárszolgálat szállítja házhoz. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben, időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok visszaszállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Garancia:

Termékekre gyártótól függően 12, illetve 24 hónap garanciát vállalunk. Termék meghibásodása esetén a készülékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a Megrendelő a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Jelen tájékoztatás hiányában jogosult a Megrendelő 3 hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, cégünk azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A törvény értelmében, bizonyos esetekben nem illeti meg a Megrendelőt az elállási jog:

· Olyan termék esetén, amelynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ. (pl. fénymásolópapír, számítástechnikai termékek, nyomtató kellékanyagok)

· Kifejezetten a Megrendelő kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, illetve gyorsan romló élelmiszerek esetén.

  • Hang, kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

Cégünk a termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát Megrendelő részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött

szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék

kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. §

szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc

munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától

számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés

esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a

3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc

munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított

három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli

megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a

termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti

esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor,

ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is

elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától

számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra. (4)

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni,

ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás

köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az

elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az

elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban

felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli.

A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a)

szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő

lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek

ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától

függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez

kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére

állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy

gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver

példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó

felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó

szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a

megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját

vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával, pedig a telefonon

történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott

küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa

vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával

kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel)

küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint

cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási

szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem

rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, fényképező géppel

rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék

megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések

elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült,

vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül cégünk a Megrendelő által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

(egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

Adatkezelés:

Az Web-áruház használata során a OSZI-KER Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a OSZI-KER Kft. alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A Web-áruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

A OSZI-KER Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
- 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
- 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);
- 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
- 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

ALAPELVEK A OSZI-KER Kft ADATKEZELÉSE SORÁN
Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.
Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.
Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.
Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.
Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.
A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
b) pontosak, teljesek, és ha szükséges időszerűek;
c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.
A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból - az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül - harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az Európai Gazdasági Térség tagállamaiba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne

A OSZI-KER Kft WEB-ÁRUHÁZ LÁTOGATÓINAK ADATAI
Az oldal látogatóitól abban az esetben, kérünk személyes adatot, amikor feliratkoznak hírlevelünkre, illetve amikor vásárolni kívánnak Web-áruházunkban.
Az adatok köre: név, felhasználónév, e-mail cím, cím, telefonszám (vezetékes és/vagy mobil)
A hírlevélre való feliratkozás, a vásárlás és az ehhez szükséges adatok megadása önkéntes, tehát
az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.
Az adatkezelés célja: az érintett hírlevélben való tájékoztatása a weboldalon történő újításokról, érdekességekről, új bejegyzésekről, a Web-áruház termékeinek megrendelése, házhoz szállíttatása.
Az érintett a hírlevélről bármikor ingyenesen leiratkozhat erre vonatkozó e-mail elküldésével, amelynek következtében általunk kezelt adatait a nyilvántartásból töröljük. Regisztrációkor megadott adatait kérésre töröljük, azokat a felhasználó bármikor módosíthatja. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk tovább.

JOGORVOSLATI, JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - törlését az adatfelvételénél jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján.
Az érintett kérelmére az osziker.hu, mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes.
A OSZI-KER Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A OSZI-KER Kft. a helyesbítésről és a törlésről az érintettet értesíti. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A OSZI-KER Kft.- az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja. Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A Kenőanyagfutár az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Telefon: +36 1 391-1400
Telefax: +36 1 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a info@osziker.hu e-mail címen.

A Web-áruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a OSZI-KER Kft általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Budapest, 2013-03-11