kosár

Kezdőlap Újdonságok Akciók Adataim Kapcsolat
banner
 

Adatkezelési tájékoztató, ÁSZF

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ 

I. Bevezetés

A OSZI-KER Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 2360. Gyál, Fazekas Mihály köz 1. cégjegyzékszám: 13-09-129258; adószám: 12324402-2-13; képviseli: Miczi László ügyvezető) (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő) aláveti magát a következő tájékoztatásnak. 

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról. 

A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. 

Jelen adatkezelési tájékoztató a (http://osziker.hu/) weboldalon található webáruház működtetése során történő személyes adatkezelésekre vonatkozó előírásokat tartalmazza.  

A webáruház célja a Szolgáltató végfelhasználó ügyfeleinek (jogi személyeknek, egyéb szervezeteknek) termékekkel történő kiszolgálása. Erre tekintettel a Szolgáltató az üzemeltetéssel kapcsolatban elsődlegesen a szerződés teljesítése érdekében szükséges adatokat tart nyilván. Nem természetes személy ügyfeleknél elkerülhetetlen az is, hogy Szolgáltató a céges partnerek munkavállalói vagy meghatalmazottjai, megbízottjai egyes adatait is kezelje, mely adatkezelésekre szintén a jelen Tájékoztató irányadó. Jelen Tájékoztatót az Adatkezelő Általános Szerződési Feltételeivel összhangban és azzal összefüggésben kell alkalmazni. 

A Felhasználó mind a honlap használatával, mind a webshop-ba történő regisztrációval elfogadja a jelen adatkezelési tájékoztató tartalmát. 

Adatkezelő jogosult jelen Tájékoztatót a hatályos jogszabályi előírások figyelembevételével bármikor egyoldalúan módosítani. A Tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

 

II. Értelmező fogalmak

 

1. Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy, ideértve jelen a nem természetes személy Felhasználók által megadott természetes személy használókat is (rendelésre és termék átvételre jogosult személyek, kereskedelmi és áruforgalmi kapcsolattartók);

 

2. Felhasználó: a weboldal (osziker.hu) honlapot és a webshopot használó Érintett (ideértve az egyéni vállalkozót és az egyéni céget is) vagy nem természetes személy egyéb más felhasználó;

 

3. Személyes adat: azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személyre („Érintettre”) vonatkozó bármely információ;

 

4. Személyes adat különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

 

5. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az Érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

6. Adatkezelő: OSZI-KER Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 2360. Gyál, Fazekas Mihály köz 1. cégjegyzékszám: 13-09-129258; adószám: 12324402-2-13; képviseli: Miczi László ügyvezető);

 

7. Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így különösen a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

 

8. Adatkezelés korlátozása: a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;

 

9. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel, különös tekintettel a OSZI-KER Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaságra (2360.Gyál Fazekas Mihály köz 1., levelezési cím:1161. Budapest Csömöri út 103., cégjegyzékszám: 13-09-129258, adószám: 12324402-2-13; képviseli: Miczi László ügyvezető);

 

10. Harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az Érintettel, az Adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az Adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak;

 

A jelen Tájékoztatóban alkalmazott többi fogalom megfelel a hatályos jogszabályi előírások – így különösen: az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet – a továbbiakban: GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) – által meghatározott fogalmaknak. Adatkezelő az általa alkalmazott adatkezelések során a mindenkor hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartásával jár el.

 

III. Alapelvek

 

1. Az Adatkezelő az Érintett adatai kezelése során a következő alapelvek maradéktalan figyelembevételével jár el:

 

a)        Az adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

b)        az adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon („célhoz kötöttség”);

c)         az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

d)        pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük („pontosság”);

e)        tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé („korlátozott tárolhatóság”);

f)         kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

g)        az adatkezelő felelős a fenti alapelveknek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).

 

2. Az Adatkezelő az eljárásrendjét a fentieknek megfelelően alakította ki, azt folyamatosan felülvizsgálja és szükség szerint módosítja. Az Adatkezelő az adatkezelés során biztosítja a beépített és alapértelmezett adatvédelmet.

 

3. Az igénybe vevőnek (Felhasználónak) az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa. Felhasználó ezzel a jogával a IX. fejezetben meghatározottak szerint jogosult élni.

 

IV. Felhasználó felelősségi köre

 

1. Amennyiben a Felhasználó nem saját adatait adja meg, hanem egyéb természetes személyét a webshop-ba történő regisztráció során vagy annak használatával összefüggésben, a Felhasználó kizárólagos felelőssége lesz, hogy az adatok megadását ezen természetes személy hozzájárulásával, tudtával és megfelelő tájékoztatásával tegye meg. Ezek meglétét Adatkezelő vizsgálni nem köteles. Adatkezelő felhívja a Felhasználó figyelmét arra, hogy ha ezen kötelezettségének nem tesz eleget, és ezért az Érintett az Adatkezelővel szemben igényt érvényesít, az érvényesített igényt, illetve a kapcsolódó kár összegét Adatkezelő a Felhasználóra továbbháríthatja.

 

2. Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és - ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges - naprakészségét, valamint azt, hogy az Érintettet csak az adatkezelés céljához szükséges ideig lehessen azonosítani. Felhasználó felelőssége, hogy a megadott adatok pontosak legyenek, felelős továbbá ezek naprakészen tartásáért is. Felhasználó az adatokban bekövetkezett változásokat köteles a regisztrációs felületen haladéktalanul átvezetni, az adatokat módosítani. Felhasználó az adatmódosítást kezdeményezheti az Adatkezelőnél is, az Adatkezelő IX. fejezetben meghatározott elérhetőségein.

 

3. Adatkezelő kiskorúak adatait nem kezeli. Ugyanakkor a 16. életévét betöltött kiskorú Érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. A 18 év alatti kiskorúak a webshop-ot nem használhatják, ilyen személyek a webshop-ba nem regisztrálhatók. Ennek betartása a Felhasználó felelőssége.

 

V. Az egyes adatkezelési célok és ezek feltételrendszere

 

Az Adatkezelő személyes adatot a következő célokból kezel:

 

1. Szállítási keretszerződés megkötése és teljesítése webshop-on keresztül történő vásárlás érdekében

 

A Felhasználó a webshop-ba azon célból regisztrál, hogy az Adatkezelővel szállítási keretszerződést kössön. A szállítási keretszerződés alapján a Felhasználó jogosult a webshop-on keresztül vásárolni, azaz egyedi megrendeléseket leadni, melyek a keretszerződés során létrejött egyedi megállapodásnak minősülnek a webshop Általános Szerződési Feltételei értelmében.

 

Annak érdekében, hogy a felek a keretszerződést és az egyedi szerződéseket teljesíteni tudják, szükség van arra, hogy a Felhasználó maga, vagy a Felhasználó nevében eljáró egyes Érintettek (pl.: vezető tisztségviselők, rendelésre jogosult munkavállalók, megrendelt áruk átvételére jogosult munkavállalók/megbízottak, számlázással és pénzügyi kérdésekkel foglalkozó kapcsolattartók) bizonyos kapcsolati adatait az Adatkezelő kezelje.

 

Kezelt személyes adatok természetes személy esetén:

E-mail cím, Jelszó (nem visszafejthető formában tárolva), Ügyintéző vezetéknév, Ügyintéző keresztnév, Mobiltelefon, bruttó árak megjelenítése, Számlázási cím: Irányítószám, Város, Utca, házszám, Szállítási cím: Irányítószám, Város, Utca, házszám, hírlevél feliratkozás: igen/nem, regisztráció időpontja, kedvencek listán tárolt termékek adatai és listára kerülés időpontja

 

Kezelt személyes adatok egyéni vállalkozó, egyéni cég, gazdasági társaság esetén:

E-mail cím, Jelszó (nem visszafejthető formában tárolva), Ügyintéző vezetéknév, Ügyintéző keresztnév, Mobiltelefon, bruttó árak megjelenítése, Számlázási cím: Irányítószám, Város, Utca, házszám, Szállítási cím: Irányítószám, Város, Utca, házszám, hírlevél feliratkozás: igen/nem, Cégnév, adószám, regisztráció időpontja, kedvencek listán tárolt termékek adatai és listára kerülés időpontja

 

 

 

A szerződés teljesítése, mint fő cél alapján az Adatkezelő a következő alcélokból kezeli a személyes adatokat:

 

•          keretszerződés és/vagy egyedi szerződés létrehozása, módosítása, megszüntetése: a természetes személy Felhasználó (pl. egyéni vállalkozó, egyéni cég) egyes alapadatai szükségesek a jogviszony létrehozásához, módosításához, megszüntetéséhez (adatok körét ld. fent). A Felhasználó a regisztráció során, mely a keretszerződés létrejöttét eredményezi, köteles megadni bizonyos személyes adatokat (természetes személy Felhasználó, nem természetes személy Felhasználó vezető tisztségviselője és kapcsolattartók fent felsorolt adatai);

•          ellenszolgáltatás (vételár és egyéb költségek) megállapítása és megfizetése, számlázás: Adatkezelő kezeli a természetes személy Felhasználóknak és a Felhasználók pénzügyi kapcsolattartójának adatait a számlázás, a vételár és egyéb költségek megfizetése, és a fizetéssel kapcsolatos egyes kérdések rendezése érdekében;

•          megrendelt termékek el-/kiszállítása: Adatkezelő a megrendelt termékeket a Felhasználó által megjelölt címre kiszállítja, vagy az az Adatkezelő telephelyén átvehető. A termékek átadhatósága érdekében Adatkezelő bekéri a termék átvevőjének nevét és személyi igazolvány számát, melyet a helyszínen ellenőriz. Az Adatkezelő által megvalósított kiszállítás esetén Adatkezelő jogosult a termék átvevőjeként megjelölt kontaktszemély adatait (név, telefonszám) a fuvarozó megbízottjának átadni (megbízott fuvarozók listáját ld. lentebb).

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés létrehozása, teljesítése és megszüntetése, valamint a Felhasználó regisztrációval megadott hozzájárulása és az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

 

„A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.”

 

Az adatkezelés időtartama:

•          befogadott regisztráció: az adatokat az Adatkezelő a cél eléréséhez szükséges lehető legrövidebb ideig kezeli, de nem tovább, mint a keretszerződés megszűnése (regisztráció törlése), kivéve, ha jogszabály az adat hosszabb időn keresztül történő megőrzését írja elő (mely esetben a kötelező megőrzési idő lejártáig kerül sor az adat kezelésére), vagy az Adatkezelő más, megfelelő jogalappal rendelkezik az adat megőrzésére (mely esetben az eltérő jogalap/cél megvalósulásáig kerül sor az adat kezelésére, például igényérvényesítés esetén, jogos érdek alapján). A jogalap és/vagy cél változásáról az Érintett értesítést kap.

•          elutasított regisztráció: elutasított regisztráció esetén az Adatkezelő az adatokat az elutasítással egyidejűleg törli.

 

Adattovábbítás: bizonyos szerződéseknél vagy kötelmeknél sor kerülhet személyes adat továbbítására harmadik személy részére, például kiszállítás esetén, ld. fent. Az Adatkezelő megfelelő garanciákkal és egyéb intézkedésekkel is gondoskodik az átadásra kerülő adatok biztonságáról (ld. a VII. fejezetet is).

 

A szerződés teljesítésével kapcsolatban az Adatkezelő alvállalkozót vesz igénybe általános jelleggel, aki az Adatfeldolgozó. Az Adatfeldolgozó a webshop szoftver tulajdonosa, és üzemeltetési támogatást nyújt az Adatkezelőnek az áruértékesítési szerződés teljesítéséhez. Az Adatfeldolgozó ebben a jogviszonyban az Adatkezelő Adatfeldolgozójaként is eljár, amennyiben a Felhasználó által megadott személyes adatok az Adatfeldolgozó részére teljeskörűen átadásra kerülnek a szerződés teljesítése érdekében. E körben az Adatfeldolgozó végzi különösen a logisztikai feladatok összességét (különös tekintettel a megrendelés összeállítására, csomagolására, fuvarozó részére történő átadására is), illetve egyéb kisegítő feladatokat is ellát (például: szerverszolgáltatás, IT support, hírlevélküldés támogatása).

 

A kiszállítással kapcsolatban az Adatfeldolgozón túlmenően a következő adatfeldolgozók részére kerülhet sor adat továbbítására:

 

a) TNT Express Hungary Kft.

Cím: 1097 Budapest, Ecseri út 14-16.

 

2. Direkt marketing üzenetek és hírlevelek küldése

 

Adatkezelés jogalapja: Felhasználónak és az Érintetteknek lehetőségük van az általuk kezelt regisztrációs felületen hírlevélre és egyéb direkt marketing tevékenységre feliratkozni. A Felhasználó és Érintett a feliratkozással hozzájárul a regisztrációkor megadott adataik (elsődlegesen: e-mail cím) direkt marketing és hírlevél küldési célokból történő felhasználásához az Adatkezelő által. Felhasználó és/vagy Érintett ezen hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni a regisztrációs felületen, vagy Adatkezelő felé intézett ilyen irányú kéréssel (ld. a IX. fejezetet is), illetve hasonló módon adatai ilyen célú kezelésével szemben tiltakozással élhet.

 

Az adatkezelés időtartama: a fenti célból az adatokat az Adatkezelő a hozzájárulás visszavonásáig kezeli, de nem tovább, mint a regisztráció megszűnése, vagy az Érintett törlése a regisztrált személyek közül.

 

Adattovábbítás: Adatkezelő direkt marketing és hírlevél küldése célú adatkezelés esetén személyes adatokat nem továbbít harmadik személynek, kivéve az Adatfeldolgozót.

 

A hozzájárulás megtagadásának jogkövetkezményei: amennyiben az Érintett nem adja hozzájárulását a fent meghatározott célú adatkezeléshez, nem értesül közvetlenül az Adatkezelő által meghirdetett akciókról, bevezetésre kerülő új termékekről, stb. A termékekre vonatkozó kedvezmények, új termékekre vonatkozó információk a webshop-ban egyébként az egyes termékeknél fellelhetők, tehát az Érintett nem esik el a kedvezményektől, ha a terméket közvetlenül a webshop-ban megtekinti, csak összefoglaló módon nem kapja meg.

 

Profilalkotás és automatizált döntéshozatal: a webshop üzemeltetése során profilalkotásra és automatizált döntéshozatalra nem kerül sor.

 

3. Követelések érvényesítése

 

Amennyiben a keretszerződésből és/vagy az egyedi szerződésből bármilyen igény származik a Felhasználóval szemben, vagy a Felhasználó kíván igényt érvényesíteni Adatkezelővel szemben, úgy az Adatkezelő a keretszerződés alatt és megszűnését követően is jogosult ezen igényérvényesítés érdekében kezelni az Érintett személyes adatait. Felhasználó a regisztrációval ehhez kifejezetten hozzájárul, és gondoskodik arról, hogy az Érintettek hozzájárulását is beszerezze.

 

Adatkezelés jogalapja: az ilyen célú adatkezelés jogalapja a Felhasználó fentiek szerinti hozzájárulása, mely arra irányul, hogy az igényérvényesítésre jogszerű keretek között és gördülékenyen, idő- és költséghatékony módon kerülhessen sor.

 

Az adatkezelés időtartama: a fenti célból az adatokat az Adatkezelő a cél eléréséhez szükséges lehető legrövidebb ideig kezeli, de nem tovább, mint az igényérvényesítési folyamat végleges lezárulta, illetve a hozzájárulás visszavonása, kivéve, ha jogszabály az adatok ezt követően történő megőrzését is előírja, mely esetben a jogszabályban meghatározott ideig kerülnek az adatok megőrzésre.

 

Adattovábbítás: Adatkezelő az igényérvényesítés érdekében jogosulttá válhat személyes adatoknak hatóságok, bíróságok részére történő továbbítására. Ezen kívül jogi tanácsadás biztosítása érdekében vagy követelésbehajtónak történő ügyátadás érdekében, esetleg faktoring vagy követelésbiztosítás érdekében is jogosulttá válhat bizonyos személyes adatok átadására. Az adatátadást az Adatkezelő köteles a legszükségesebb minimumra szorítani. Az adattovábbításról az Érintett tájékoztatást kap.

 

4. Honlap használata

 

A honlapot használók (regisztrált és nem regisztrált Felhasználók) a honlap használatával elfogadják a irodaszer.osziker.hu weboldalon elérhető honlaphasználati szabályzatot, továbbá a jelen Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

 

A honlap más honlapokra történő hivatkozásokat is tartalmazhat. E körben az Adatkezelő kifejezetten rögzíti, hogy semmilyen felelősséget nem vállal a más honlapokra történő hivatkozás alapján a felhasználó által elért honlapok adatvédelmi és adatkezelési eljárásrendjéért, előírásaiért. Az Adatkezelő kifejezetten felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a jelen Adatvédelmi Szabályzat rendelkezései e honlapokra nem terjednek ki.

 

A honlap által használt cookie-k tekintetében ld. a IV. fejezetet.

 

VI. Adatok kezelése

 

Adatkezelő a webshop üzemeltetése során az alábbi cookie-kat alkalmazza:

 

1. Webáruházakra jellemző cookie-k

 

Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

 

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, látogatók nyomon követése.

 

Az adatkezelés jogalapja: Az Érintettől/Felhasználótól hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az Érintett vagy a Felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához az Adatkezelőnek feltétlenül szüksége van.

 

A kezelt adatok köre: egyedi azonosítószám, IP cím, aktivitási dátumok és időpontok.

 

Az adatkezelés időtartama:

a)        a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart,

b)        vsuser cookie esetén tevékenység után 1 hónapig tart,

c)         VS_AUTH cookie esetén 2028. dec. 31-ig tart,

d)        browserDownloaderNewerAgain_cookie esetén tevékenység után 1 évig tart.

 

Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 

2. Google Analytics

 

A webáruház látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri az Adatkezelő. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/

 

3. Webes naplózás

 

Adatkezelő a webshop használata során webes naplózást is alkalmaz. Az adatkezelés célja a Felhasználó webes tevékenységének nyomon követhetősége a szerződés teljesítése érdekében (teljesítés megrendelésnek való megfelelőségének igazolhatósága).  

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése. 

A webes naplózással kapcsolatban tárolt adatok: események időpontja, felhasználó neve, érintett neve, forrás url, IP cím, web böngésző típusa, megtekintett URL-ek, weboldalra érkezés/ távozás időpontja.  

Ezen kívül naplózásra kerül a webáruházban lévő funkciók használata és a funkciók paraméterei. 

A webes naplózás tekintetében az adatkezelés időtartama: 60 nap 

A webes naplózás adatai továbbításra nem kerülnek.

 

VII. Adatokhoz való hozzáférés, adatok kiadása harmadik személyeknek, az adatok tárolása

 

1. Általános rendelkezések 

Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:

 

-           az adatokhoz való hozzáférést pontosan szabályozza;

-           csak olyan személyeknek engedélyezze a hozzáférést, akiknek az adat az azzal való feladat elvégzése érdekében szükséges, és ekkor is csak azon adatokhoz lehessen hozzáférni, mely minimálisan szükséges a feladat ellátásához;

-           az általa megbízott adatfeldolgozókat körültekintően válassza ki, és megfelelő adatfeldolgozói szerződéssel gondoskodjon az adatok biztonságáról;

-           gondoskodjon a kezelt adatok változatlanságáról (adatintegritás), hitelességéről és védelméről.

 

2. Adattovábbítás, adatfeldolgozás, hozzáférés

 

Az Adatkezelő törekszik arra, hogy ne adjon ki harmadik személynek Érintetti adatot. Az adatkiadás azonban bizonyos esetekben nem kerülhető el. Adatkezelő elsődlegesen a következő esetekben ad ki adatot harmadik személynek:

 

•          hatóság(ok) felé történő adatátadás: a szerződések létesítésével, teljesítésével és megszüntetésével kapcsolatban az Adatkezelőnek jogszabályi előírásokból fakadó jelentési kötelezettsége keletkezhet. Hatósági megkeresésre vagy bűncselekmény gyanújára alapítottan egyéb adatkiadásra is sor kerülhet.

•          Adatfeldolgozó hozzáférési jogosultsága: az Adatfeldolgozó mint a webáruház szoftvertulajdonosa és mint az Adatkezelő általános alvállalkozója a webáruházban rögzített adatokhoz teljes körűen hozzáfér. A hozzáférés célja az Adatkezelő megbízásából történő szerződés teljesítése. Adatfeldolgozó az Adatkezelő által továbbított megbízásait Adatfeldolgozóval kötött megállapodása alapján alvállalkozón keresztül teljesíti.

•          adatfeldolgozók részére történő adatátadás: az Adatkezelő a kiszállítási szolgáltatás keretében jogosult az Érintett adatait a kijelölt fuvarozónak/alvállalkozóknak, mint a teljesítésben résztvevőknek átadni.

 

A fentiekben meghatározott eseteken kívül a mindenkor hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban is adhat ki az Adatkezelő adatot harmadik személynek.

 

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az Adatkezelő és az Adatfeldolgozó munkatársai kezelhetik, a jelen Tájékoztatóban meghatározott alapelvek szigorú betartásával.

 

3. Adatok fizikai tárolása

 

Az adatok kezelése és feldolgozása, valamint az adatok biztonsági mentése Magyarország területén történik, az Adatkezelő tulajdonában álló szervereken. A kiszállítási szolgáltatás keretében a fuvarozók által megvalósított adatkezelésre nézve a fuvarozók adatvédelmi előírásai irányadók.

 

Az adattovábbítás során az Adatkezelő a Személyes adatok biztonságát a hatályos jogszabályokban előírt szigorúságú szerződéses biztosítékokkal biztosítja. Az adattovábbítás jogszerűségéért és az adatok biztonságáért az Adatkezelőt teljeskörű felelősség terheli.

 

4. Tárolási idő 

Adatkezelő az Érintetti adatokat a fentiekben, az egyes adatkezelési céloknál meghatározott ideig tárolja, ezt követően az adatok megsemmisítésre kerülnek. Az adatok tárolásának időtartamára a mindenkor hatályos jogszabályi előírások is vonatkoznak, azaz ha jogszabályi előírás az adat tárolását a fent megjelölt időtartamon túlmenően is előírja, úgy az adatot az Adatkezelő a jogszabályban meghatározott ideig jogosult tárolni.

 

VIII. Adatkezelő által az adatvédelem körében tett intézkedések

 

Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintetti adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet.

 

Adatkezelő, amennyiben Érintetti adat továbbítása szükséges, gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintetti adatkezelésért teljeskörű felelősséggel tartozik. 

Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek.

A személyes adatok automatizált feldolgozása során az Adatkezelő további intézkedésekkel biztosítja

 

a)        a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;

b)        az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;

c)         annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;

d)        annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;

e)        a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és

f)         azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

 

IX. Az Érintett jogai

 

Az Érintettet az adatkezelés kapcsán az alábbi jogosultságok illetik meg:

 

a)        Átlátható tájékoztatáshoz való jog: az adatkezelést megelőzően és közben is joga van az Érintettnek arra, hogy a kezelt adatokról és az adatkezelésről magáról is tájékoztatást kapjon, ennek része a jelen Szabályzat;

b)        Tárolt adatokhoz való hozzáférés joga: az Érintett jogosult arra, hogy információt kérjen a róla tárolt adatokról és az adatkezelés egyes elemeiről (különösen: adatkezelés léte, célja, jogalapja, kezelt adatok köre, adatkiadás harmadik személyek részére, adattárolási idő, joggyakorlások módja, jogorvoslati lehetőségek, adatforrás, profilalkotás, automatizált döntéshozatal, garanciák, stb.);

c)         Helyesbítéshez való jog: téves adat esetén az Érintett kezdeményezheti az adat helyesbítését;

d)        Törléshez (elfeledtetéshez) való jog: az Érintett kérheti az adat törlését, ha:

-           az adatra nincs szükség abból az eredeti célból, amiért azt gyűjtötték

-           az Érintett az adatkezelésre vonatkozó hozzájárulását visszavonja

-           az Érintett tiltakozik az adatkezelés ellen és nincs más ok, jogalap az adatkezelésre

-           az adatkezelés jogellenes

-           jogi kötelezettség előírja a törlést

-           az adatgyűjtésre információs társadalommal összefüggő szolgáltatás kínálásával kapcsolatban került sor;

e)        Tiltakozáshoz való jog: közérdekű vagy jogos érdeken alapuló adatkezeléssel szemben az Érintett tiltakozhat; ebben az esetben az Adatkezelő csak akkor jogosult az adatot továbbra is kezelni, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, melyek az Érintettel szemben elsőbbséget élveznek, vagy jogi igényérvényesítéshez kapcsolódnak. Közvetlen üzletszerzési célból történő adatkezeléssel szemben bármikor lehet tiltakozni, és tiltakozás esetén az adat nem kezelhető tovább;

f)         Adatkezelés korlátozásához való jog: jogellenesen kezelt adatok esetén, illetve a jogszabály által megengedett egyéb esetekben kérhető az adatkezelés korlátozása;

g)        Adathordozhatósághoz való jog: automatikus adatfeldolgozással kezelt, hozzájáruláson vagy szerződésen alapuló adatkezelés esetén az Érintett jogosult az általa megadott adatok kiadását kérni tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban, és az adatot tetszés szerint továbbíthatja;

h)        visszavonás joga: az Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja.

 

Érintett fenti jogaival bármikor élhet. Az erre irányuló kérelmet az Érintett az info@osziker.hu  e-mail címen illetve a webáruházban lehet benyújtani a webáruházban található GDPR menüpont alatti űrlapon, vagy az Adatkezelő OSZI-KER Kft. 1161. Budapest, Csömöri út 103. szám alatti postacímére küldheti meg írásban. Adatkezelő tájékoztatja az Érintetteket, hogy a hatályos jogszabályi előírások értelmében adatvédelmi tisztviselő kijelölésére nem köteles, de a fenti elérhetőségeken megbízott adatvédelmi felelős áll az Érintettek rendelkezésére.

 

Adatkezelő jogosult az Érintett beazonosítására a válaszadást megelőzően (annak ellenőrzése érdekében, hogy a kérés az arra jogosulttól származik-e). Az Érintett Adatkezelő által nyilvántartott e-mail címéről, vagy a regisztrált webes felületről beérkező megkereséseket Adatkezelő úgy tekinti, hogy az az Érintettől származik. Egyéb formában beérkező kérések esetén Adatkezelő jogosult az Érintettet más módon hitelesíteni (pl. megadott telefonszámon szóban érdeklődni az írásbeli kérelem valóságtartamáról, szóbeli felkérésre írásbeli megerősítést kérni, vagy más, megfelelő beazonosítást kezdeményezni).

 

Az Adatkezelő a beérkezett kérelmeket megvizsgálja, és azokat haladéktalanul, de nem később, mint egy hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi, vagy azt (indokolással ellátva) elutasítja. Adatkezelő a döntés eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja. A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel.

 

Adatkezelő a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb öt év elteltével törli.

 

Érintett az adatkezeléssel szemben bármikor élhet észrevétellel, panasszal az Adatkezelőnél a fent megadott elérhetőségeken (info@osziker.hu1161.  e-mail címen, illetve a webáruházban található GDPR menüpont alatti űrlap kitöltésével, vagy a 1161. Budapest, Csömöri út 103. levélcímen). Ezen kívül Érintett a sérelmezett adatkezeléssel szemben jogosult bírósági eljárás megindítására is az Adatkezelő székhelye vagy az Érintett lakóhelye szerinti bíróságon, mely eljárás illetékmentes, és melynek során a bíróság soron kívül jár el. A fentieken túlmenően panasszal is élhet a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság előtt.

 

Kelt: Budapest, 2018. május 25.

 

 

 

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Web-áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben, vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A Web-áruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

• Üzemeltetői adatok ismertetése

• A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk

• Jótállási, garanciális információk, tudnivalók

• Az elállási jog ismertetése

• Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató

• Adatkezelési információk

Üzemeltetői adatok:

  • Cégnév: OSZI-KER Kft
  • Székhely: 2360. Gyál, Fazekas Mihály köz 1.
  • Adószám: 12324402-2-13
  • Cégjegyzék szám: 13-09-129258
  • Szerződés nyelve: Magyar
  • Elektronikus elérhetőség: info@osziker.hu

· Tel./Fax elérhetőség: +36 1-221-8115, +36 1-273-1478

Rendelési információk:

Web-áruházunkban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásainkat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

Leendő vásárlóinkat kérjük, hogy első vásárlásuk előtt regisztrálják magukat. A regisztrációval vásárlóink tudomásul veszik az „Általános szerződési feltételekben” foglaltakat.

Ha vásárlónk elfelejti jelszavát, kérésére újra rendelkezésére bocsátjuk. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a jelszó tulajdonosát terheli felelősség. A hibás regisztrációs lapok elküldéséből keletkező károkért a szolgáltató nem vállal felelősséget.

Ha bármilyen kérdése van, jelezze a info@osziker.hu címre.

Áraink:

A közölt árak az ÁFA összegét tartalmazzák. Az árak minden esetben a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében kerülnek megállapításra.

Megrendelés:

A Megrendelő a OSZI-KER Kft. felé leadja rendelését a Web-áruházban, telefonon vagy e-mailen.

A Web-áruházon keresztül történő rendelés esetén a vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ha szeretné a legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, akkor praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

Telefonos megrendelés esetén minden esetben tájékoztatjuk megrendelőinket a szállító cég nevéről, az elállási jogról, illetve arról, hogy a megrendelés leadásával szerződés köttetik az eladó és a megrendelő között.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8 és 16 óra között. (Ezen időponton kívül is van lehetőség a megrendelések Web-áruházon keresztül vagy e-mailen történő leadására. Amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.)

A OSZI-KER Kft. a megrendelést telefonon vagy külön erre irányuló kérés esetén, 24 órán belül írásban visszaigazolja a várható szállítási időpont és a fizetendő végösszeg megjelölésével. A Megrendelő tudomással bír arról, hogy a megrendelés késői leadása esetén Szállító nem tudja garantálni a szállítás határidőre való teljesítését.

Amennyiben Megrendelő a megrendeléséből nem teljesíthető tétel helyett helyettesítő terméket is elfogad, akkor azt jelezze a megrendelés leadásakor.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén a nem teljesítéshez kapcsolódó összeg visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A vevő ismeri és elfogadja az Interneten történő vásárlás kockázatait, amelyre tekintettel internetes vásárlás esetén a OSZI-KER Kft. -t különösen nem terheli felelősség

· az internetes hálózat bármilyen, a Web-áruház működését és a vevő vásárlását akadályozó működési hibája;

· az internetes megrendelés küldése vagy a rendelés visszaigazolásának fogadása során nem a szolgáltatótól származó bármely adat érkezése;

  • bármely vételi eszközben történő bármilyen meghibásodása;
  • a vásárlás folyamatában alkalmazott bármely szoftver nem megfelelő működése;

· a szolgáltató hálózatban fellépő bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményei tekintetében.

Regisztrációval kapcsolatos tudnivalók:

· Fontos, hogy az adatlap kitöltésekor ügyeljen adatai megadásának pontosságára, mert a megadott adatok alapján kerül szállításra, illetve számlázásra a termék. A regisztrációt egyszer elegendő végrehajtania, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

· Kiemelten fontos az e-mail cím illetve a telefonszám pontos megadása is, hiszen ezek hiányában meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel, a megrendelés teljesítése!

· Az e-mailben történő visszaigazolás Megrendelőhöz történő megérkezését gátolhatja a rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége is.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja:

A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt, szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Utánvétellel történő fizetés esetén:

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Előreutalással történő fizetés esetén:

A megrendelt terméket a csomag átvételekor már nem kell a futárnak kifizetni. Az ellenértéket (áru értéke+szállítási költség) a Megrendelő már előre átutalással kiegyenlítette. A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Átutalással fizető Megrendelőinkre vonatkozó fizetési feltételek:

Kizárólag szerződött partnereink vehetik igénybe!

Számláinkat a már korábban megállapodott fizetési feltételekkel kell teljesíteni a számlán feltüntetett határidőig. Abban az esetben, ha a Megrendelő késedelembe kerül, és a fizetési határidő lejártát követő 2. napon a késedelem még fenn áll, akkor telefonon kérjük a Megrendelőtől, hogy levélben, faxon vagy e-mail-ben jelezzék vissza fizetési szándékuk időpontját. Ha a Megrendelő előre tudja, hogy valamilyen oknál fogva nem tudja időre kifizetni a számla ellenértékét, akkor azt a Megrendelőnek előre jeleznie kell.

Ha nem érkezik válasz a Megrendelőtől, a fizetési határidő lejártát követő 8. nap után Ügyvédi fizetési felszólító levelet küldünk, és a Megrendelő csak készpénzért vásárolhat. Abban az esetben, ha a Megrendelő időközben pl. 6.-7. késedelmes napon rendezte kintlévőségét banki átutalással vagy pénztárbizonylatos befizetéssel, de az nem jelentkezett az átfutási idő miatt rendszerünkben, a cégvezetők döntenek a tiltás feloldásáról.

Amennyiben a késedelem a 16. nap és a 20. nap között sem rendeződik, akkor a 21. napon az ügyet átadjuk a velünk szerződésben álló hivatalos behajtó cégnek, vagy a jogi képviselőnek. Erről előzetesen írásban tájékoztatást küldünk!

Ha a Megrendelő késéssel teljesíti a fizetési kötelezettségét, kötelezi magát, hogy az áru ellenértékén felül megfizeti a Szállítónak a késedelmi kamatot a késés idejére, ami a mindenkori jegybanki alapkamat kétszerese a késés idejére számolva.

A OSZI-KER Kft. a leszállított áru tulajdonjogát minden esetben fenntartja az áru ellenértékének maradéktalan megfizetéséig, illetőleg mindaddig, amíg a vevővel szemben bármilyen követelése áll fenn, ideértve a késedelmi kamatot és behajtási költségeket is. Előbbiek alapján a vevő nem jogosult a tulajdonjogi korlátozás alá eső termékeket megterhelni.

A számlát és esetlegesen a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén, kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhoz szállítás, információk:

Web-áruházunk nem budapesti címre történő megrendeléseit a szerződött futárszolgálat szállítja házhoz. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben, időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok visszaszállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Garancia:

Termékekre gyártótól függően 12, illetve 24 hónap garanciát vállalunk. Termék meghibásodása esetén a készülékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a Megrendelő a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Jelen tájékoztatás hiányában jogosult a Megrendelő 3 hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, cégünk azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A törvény értelmében, bizonyos esetekben nem illeti meg a Megrendelőt az elállási jog:

· Olyan termék esetén, amelynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ. (pl. fénymásolópapír, számítástechnikai termékek, nyomtató kellékanyagok)

· Kifejezetten a Megrendelő kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, illetve gyorsan romló élelmiszerek esetén.

  • Hang, kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

Cégünk a termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát Megrendelő részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött

szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék

kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. §

szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc

munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától

számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés

esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a

3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc

munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított

három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. § szerinti írásbeli

megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a

termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti

esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor,

ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is

elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától

számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra. (4)

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni,

ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás

köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az

elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az

elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban

felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli.

A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a)

szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő

lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek

ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától

függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez

kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére

állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy

gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver

példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó

felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó

szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a

megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját

vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával, pedig a telefonon

történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott

küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa

vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával

kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel)

küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint

cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási

szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem

rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, fényképező géppel

rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék

megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések

elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült,

vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül cégünk a Megrendelő által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

(egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

Adatkezelés:

Az Web-áruház használata során a OSZI-KER Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az a OSZI-KER Kft. alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). A Web-áruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

A OSZI-KER Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési elveit, bemutatja azokat az elvárásokat, melyeket saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott, és betart. Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
- 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
- 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (Katv.);
- 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.);
- 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.).

ALAPELVEK A OSZI-KER Kft ADATKEZELÉSE SORÁN
Személyes adat akkor kezelhető, ha
a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
b) azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.
Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.
Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.
Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.
Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető.
Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.
A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
a) felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
b) pontosak, teljesek, és ha szükséges időszerűek;
c) tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.
Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos.
A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
Személyes adat (beleértve a különleges adatot is) az országból - az adathordozótól vagy az adatátvitel módjától függetlenül - harmadik országban lévő adatkezelő vagy adatfeldolgozó részére akkor továbbítható, ha ahhoz az érintett kifejezetten hozzájárult, vagy azt törvény lehetővé teszi, és a harmadik országban az átadott adatok kezelése, illetőleg feldolgozása során biztosított a személyes adatok megfelelő szintű védelme. Az Európai Gazdasági Térség tagállamaiba irányuló adattovábbítást úgy kell tekinteni, mintha a Magyar Köztársaság területén belüli adattovábbításra kerülne

A OSZI-KER Kft WEB-ÁRUHÁZ LÁTOGATÓINAK ADATAI
Az oldal látogatóitól abban az esetben, kérünk személyes adatot, amikor feliratkoznak hírlevelünkre, illetve amikor vásárolni kívánnak Web-áruházunkban.
Az adatok köre: név, felhasználónév, e-mail cím, cím, telefonszám (vezetékes és/vagy mobil)
A hírlevélre való feliratkozás, a vásárlás és az ehhez szükséges adatok megadása önkéntes, tehát
az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása.
Az adatkezelés célja: az érintett hírlevélben való tájékoztatása a weboldalon történő újításokról, érdekességekről, új bejegyzésekről, a Web-áruház termékeinek megrendelése, házhoz szállíttatása.
Az érintett a hírlevélről bármikor ingyenesen leiratkozhat erre vonatkozó e-mail elküldésével, amelynek következtében általunk kezelt adatait a nyilvántartásból töröljük. Regisztrációkor megadott adatait kérésre töröljük, azokat a felhasználó bármikor módosíthatja. Az adatokat harmadik személynek nem adjuk tovább.

JOGORVOSLATI, JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - törlését az adatfelvételénél jelzett módon, illetve ügyfélszolgálata útján.
Az érintett kérelmére az osziker.hu, mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes.
A OSZI-KER Kft. a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

A OSZI-KER Kft. a helyesbítésről és a törlésről az érintettet értesíti. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha
a) a személyes adatok kezelése kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A OSZI-KER Kft.- az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja. Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A Kenőanyagfutár az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt megtéríti. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem téríti meg a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Telefon: +36 1 391-1400
Telefax: +36 1 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a info@osziker.hu e-mail címen.

A Web-áruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a OSZI-KER Kft általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Budapest, 2013-03-11